Skägg | Artiklar

10 inspirerande skäggstilar för moderna män

Skägget har länge varit en symbol för maskulinitet och styrka. På senare tid har det dock även blivit ett sätt att uttrycka personlig stil och karaktär. Idag finns det en mängd olika skäggstilar att välja mellan, oavsett om du vill ha en ren och polerad look, eller föredrar något mer vildvuxet och rustikt. Här presenterar vi tio inspirerande skäggstilar för den moderne mannen.

1. Stubbet

Stubbet är kanske den enklaste av alla skäggstilar, men det är också en av de mest tidlösa. Denna stil kräver minimal ansträngning men ger en sofistikerad och maskulin look. Det är perfekt för den man som vill ha en nonchalant men ändå välpolerad utstrålning.

2. Balbo

Balbo-skägget är karaktäriserat av ett avgränsat skägg på hakan, ofta kombinerat med en mustasch som inte är sammanlänkad med resten av skägget. Det ger en stark och markant look som säkerligen kommer att vända huvuden.

3. Van Dyke

Van Dyke-stilen är döpt efter den 17:e århundradets konstnär Anthony Van Dyck och är en kombination av en mustasch och en spetsig getskägg. Denna stil ger en aristokratisk och sofistikerad look.

4. Fullskägg

Fullskägget är en klassiker som aldrig går ur modet. Det kan varieras i längd beroende på personlig preferens, men kräver lite mer underhåll än andra stilar. Detta är skägget för mannen som vill utstråla värme och auktoritet.

5. Kinaskägg

Kinaskägget är en annan klassisk stil som har sitt ursprung i Kina. Det karakteriseras av ett långt, tunt skägg som hänger ned från hakan. Detta är en stil för den modige och kreativa mannen.

6. Garibaldi

Garibaldi-stilen är ett fullskägg men med en rundad botten, vilket ger en mer naturlig och vild look. Detta är stilen för mannen som vill ha ett skägg, men som inte vill ägna alltför mycket tid åt underhåll.

7. Mustasch

Mustaschen är inte tekniskt sett en skäggstil, men den förtjänar definitivt en plats på listan. Mustaschen kan vara allt från tunn och diskret till stor och prålig. Den ger en vintage känsla och har definitivt gjort en comeback på senare år.

8. Kort skägg

Ett kort skägg är perfekt för den man som vill ha ett skägg, men som föredrar en mer polerad look. Det är enkelt att underhålla och ger ett snyggt och stilrent intryck.

9. Mutton chops

Mutton chops, eller fårkotletter på svenska, är en stil där skägget är fokuserat på kinderna, med eller utan en koppling över överläppen. Denna stil är definitivt för den modiga mannen som vill sticka ut.

10. Verdi

Verdi-skägget är ett fullskägg med en tydligt formad mustasch. Detta är en stil för den modemedvetna mannen som vill ha ett skägg, men som också vill behålla en skarp och elegant look.

Skägget är ett kraftfullt verktyg för att uttrycka din personliga stil. Oavsett om du väljer en tidlös klassiker eller en mer avantgardistisk stil, är det viktigaste att du känner dig bekväm och självsäker. Lycka till med att hitta din perfekta skäggstil!

Lämna en kommentar